Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fest med vän slutademed knivhugg i magen

53-åringen överföll sin vän och knivhögg honom i hals och mage.

Annons

I februari var den 53-årige mannen och hälsade på sin kompis i hans lägenhet i Oxhagen. De båda männen drack stora mängder alkohol och blev allt mer berusade. Plötsligt gick 53-åringen till attack mot sin vän.

Somnade i soffa

Lägenhetsinnehavaren har uppgett att han somnade i en soffa och vaknade av att 53-åringen satte en kniv i honom. Det ena hugget träffade offret i halsens nedre vänstra del, det andra i buken. Mannen fick en stor blödning på den vänstra lungsäcken och skador på tunntarmen. Hans skador kan enligt USÖ:s läkare ha varit livshotande.

Efter överfallet sa 53-åringen att han tänkte döda sin vän. Även i rätten erkände han att han knivhuggit den andra mannen – men han ansåg inte längre att det var ett mordförsök. Han menade att det var en misshandel med syfte att skrämma sin kompis efter att han själv blivit attackerad. Men Örebro tingsrätt köper inte argumentationen.

Tillräckligt störd

53-åringen anses vara allvarligt psykiskt störd enligt Rättsmedicinalverket, och därför döms han till rättspsykiatrisk vård för försök till mord. Om mannen inte hade haft störningen hade han dömts till fem års fängelse enligt tingsrätten.

Offret uppger att han inte minns något från händelsen eftersom han var berusad när han höggs ner. Han hade 3,42 promille alkohol i blodet enligt ett prov som togs på USÖ. 53-åringen hade 3,30 promille alkohol i blodet.

Mer läsning

Annons