Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festsugna örebroare trotsade stormen

Regn och nästan full storm – trots usla yttre förutsättningar ser det ut att bli fullt hus, god värme och bra stämning på krogarna i Örebro.

Annons
Fotbollsnack. Bengt Abramsson, på sin tid duktig mittfältare i Karlslunds IF, och Liisa Hjort väntar in gamla vänner på O`Learys. Vi brukar spela lite golf i hop, men har som tradition att ses på juldagen och då blir det lite fotbollsnack, avslöjar Bengt. Christer Ekberg mötte paret i baren.BILDSPEL: FILIP ERLIND

Juldagen fortsätter att vara en kväll då krogarna fylls av partysugna helgfirare.

– Det har blivit en tradition att man går ut på krogen på juldagen och träffar gamla vänner, säger Pia Kald som numera bor i Stockholm.

– Men det var lättare att springa på gamla kompisar tidigare, när man var lite yngre och det inte fanns lika många ställen som i dag att välja på i Örebro, fortsätter hon.

Pia Kald var en av många som valde puben på nyöppnade Stora Örebro den här julkvällen. Maria och Joacim Dubbelman var två andra besökare som tagit med gamla vänner från när och fjärran.

– Det är en tradition att gå ut på juldagen även för oss, berättar Maria Dubbelman samtidigt som varmrätten serveras.

Och tongångarna var desamma på krogarna runt om i Örebro. Efter några dagar inne med släkten är många sugna på att gå ut och roa sig den här kvällen.

– Men det är nog bara andra gången som vi träffas ute på krogen en juldag, säger Julia Lindström från Örebro och kompisen Amanda Löfgren. Amanda är en av många hemvändare under julen. Hon har bott 3,5 år i Trollhättan.

– Vi ses förstås andra tider på året när jag är i Örebro, tillägger Amanda Löfgren som tycker att Örebro förändrats på bara några år.

– Herregud så många nya byggnader som växer upp i stan. Man känner knappt igen sig, säger hon.

Premiär på juldagen. Ulrika Öhlén från Örebro är för första gången ute med två väninnor på juldagen.
Ute och firar. Linda Arnbo och Anna Bielska Råbom tar en matbit på O`Learys innan rusningen och firar att Linda, som bland annat driver Varbergabadet, fått ett stipendium för sin insats i Varberga och Oxhagen.
Äntligen vuxna ... Adrian Tejeda, Örebro, och Jonathan Nilsson, Kumla firar tillsammans med kompisen Christian Carlsson, Kumla, att de fyllt 18 under året och nu kom in på Pitchers.
En tradition. Pia Kald, örebroare som bor i Stockholm sedan drygt 15 år, brukar gå ut på krogen på juldagen och träffa gamla vänner. I år blev det nyöppnade Stora Örebro.
Nyfikna. Jesper Thorsson och Christian Green från Örebro hänger i den nya baren i Stora Örebro. Det ser bra ut, tycker Christian, så vi stannar nog här kvällen ut.
Gamla skolkamrater. Nu träffas Amanda Löfgren och Julia Lindström när Amanda är på besök från Trollhättan där hon bott i 3,5 år. Jag ska jobba i morgon, så det får bli en kort natt på krogen, säger Julia Lindström.
En kalaskväll. Therese Blixt, t.v. och Maria Dubbelman, t. h, tog med sina äkta hälfter och gamla vänner från när och fjärran ut på krogen. En juldagstradition som vi gärna håller vid liv, säger Maria Dubbelman.
Flera hemvändare. Från Uppsala, Göteborg och Stockholm kommer Emma Broughton, Elin Lund-Gillberg, David Inghamn och Lina Törner. Tillsammans med sina vänner firar de juldagen på stan och vinkar av Emma Broughton som åker till Nya Zeeland på annandagen.
Uppvärmning. Systrarna Maggie och Theresa Amin från Stockholm och Örebro börjar kvällen på Stora Örebro. Sedan blir det Ritz, berättar Theresa Amin.

Mer läsning

Annons