Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick dåligt kaffe - startade eget

Ett take away fik har öppnat i södra delen av Resecentrum, bara ett stenkast från perrongen vid stationen. Ägaren kom in i fikabranschen efter ett misslyckat försök att få en kopp färskbryggt kaffe.

Annons
Ökad service. I södra delen av Resecentrum finns nu både ett take away-fik och toa. På bilden ses Nicole Moradian, som äger fiket.

– För några år sedan jobbade jag som produktionstekniker och projektledare på Atlas Copco. Redan då hade jag väl lite planer på att starta något eget, som en kiosk, säger Nicole Moradian, som äger fiket.

En dag skulle Nicole göra en affärsresa till Stockholm. Men först en kopp nybryggt kaffe, tänkte hon.

– Men inte hittade jag något färskt nybryggt ekologiskt kaffe på centralstationen här i Örebro. Bara automatkaffe, och det finns inget värre. Då tog planerna om ett take away-fik på allvar, säger hon.

I och med att Atlas Copco varslade 400 personer om uppsägning bestämde hon sig för att göra allvar av företagarplanerna. Att rörelsen skulle ligga vid Resecentrum var hon redan från början på det klara med.

– Det är centralt, och en väldigt vacker och livlig plats. I snitt passerar 2 300 personer mellan klockan sex och åtta på morgnarna. Det är många som ska under järnvägen på väg till jobbet.

För fyra veckor sedan slogs portarna upp. Nicole har själv stått för alla kostnader i samband med etableringen.

– Jag har pantsatt mitt hus för det här, säger hon.

I hop med kafébyggnaden finns även toaletter, varav en är handikappanpassad. Den delen av kostnaderna står Örebro kommun för.

– Att det även blev toaletter här löste många hinder med att få tillstånd att bygga just här, säger Nicole som arrenderar marken av Örebro kommun.

Nicole Moradian har två anställda, och själv jobbar hon förstås heltid.

– Visst har det varit mycket jobb, men nu känns det härligt att allt kommit i gång. Och kunderna har varit väldigt positiva.

Mer läsning

Annons