Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick spritomsättning på 81 miljoner efter misstag

Kommunens blanketter är inte alltid helt enkla att fylla i – fråga Scandic Hotel i Örebro.

Annons
Scand Hotell i Örebro

På Tillståndsutskottets senaste möte fick både Scandic Grand Hotel och Scandic Hotel Örebro Väst ta emot varningar för något udda företeelser.

”Enligt tillståndsenhetens beräkningar ger den inköpta volymen spritdryck en möjlig omsättning på drygt 81 miljoner kronor. Det redovisade omsättningen är cirka 1 % av detta”, står det bland annat att läsa i protokollet från mötet den åttonde maj.

Alla restauranger som har serveringstillstånd ska nämligen regelbundet lämna in en redovisning av hur mycket alkohol de köpt och för hur många kronor per centiliter.

Uppgifter som sedan matchas med hur mycket de uppgett att de sålt alkohol för – och där skär det sig alltså ganska rejält i de lokala Scandic-hotellens senaste redovisning. Deras tidigare rapporter har däremot alltid varit helt korrekta.

- Vi har fyllt i kronor istället för liter i redovisningen, då blir omsättningen naturligtvis väldigt hög. Det är extremt pinsamt, säger Lena Nyquist, hotelldirektör för Scandic Hotels i Örebro.

Fel summa har

helt enkelt hamnat i fel kolumn – någon omsättning på 81 miljoner kronor har det aldrig varit frågan om. Incidenten har dock inte fått några större konsekvenser än att hotellen numera kollar igenom sina papper en gång extra.

- Man bränner sig en gång, sedan lär man sig att vara extra noggrann framöver, säger Lena Nyquist.

Mer läsning

Annons