Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fika på rätt vis i dag

(UPPDATERAD 07.10) I dag hjälper Örebro till att slå världsrekord i Fairtrade Challenge. Än så länge har drygt 2 400 örebroare fikat med Fairtrade-märkta produkter.

Annons

Mellan klockan 8 och 20 bidrar alla som fikar med en Fairtrade-märkt produkt till tävlingen. Förra året deltog 350 000 personer i Sverige. Nu hoppas man på ännu fler och att man ska slå det nuvarande världsrekordet på 450 000 Fairtrade-fikare.

Vill göra skillnad

- Förhoppningsvis kan vi samla så många örebroare som möjligt och på så sätt bidra till att leda Sverige till ett nytt världsrekord, säger Rebecka Schoffa, lokal kampanjsamordnare i Örebro. Samtidigt vill vi göra skillnad för de producenter vars varor som är Fairtrade-märkta.

Om du vill vara med och fika med Fairtrade-märkta produkter kan du under onsdagen bland annat ta dig till Ica Maxi, City Gross, Oliv Te, Café Soleo eller Espresso House. Eller så kan du få dig en kopp gratis på Hallsbergs järnvägsstation.

Fikabilder efterlysesKlicka på länken till höger för att se läsarnas egna bilder från rekordförsöket.

Vi på NA vill ha bilder från just ert fika. Skicka bilderna till [email protected]

Lärarförbundet är en fair trade union och självklart firar vi på Lärarförbundet Karlskoga med fika för våra medlemmar!
Lena Baastad (S) och Kenneth Nilsson, kanslichef för S, förmiddagsfikar fairtrade kaffe och bidrar till en rättvisare värld. Hela kommunalrådskansliet med kommunalråd och politiska sekreterare från Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet deltar i utmaningen.
Vi kallas för
Här kommer bild från en av sydnärkes största arbetsgivare - Sydnärkes Utbildningsförbund som idag deltar i Fairtrade Challenge.  På bilden: Smarrig kaka gjord på fairtrade-märkta ingredienser. Självklart dracks det fairtrade-märkt kaffe och te till kakan.

Så anordnar du din fika

Då gör du såhär:

www.fairtradechallenge.se/statistik kan du hitta fler fikapauser i din närhet.

Mer läsning

Annons