Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmbutik i konkurs

Nu har videobutikerna inte längre total dominans när det gäller filmuthyrning. Både matbutiken och bensinmacken erbjuder i dag hyrfilm och nyligen gick en av Örebros filmbutiker i konkurs.

Annons

Nöjesbutiken på Vasatorget i Örebro har gått i konkurs. På dörren finns en lapp som hänvisar sena filmer till konkursförvaltaren.

- Det finns inget inkast, så vi var tvungna att lösa det så, berättar konkursförvaltaren Anders Sandberg. Den som har en film som ska lämnas in få komma upp till oss. Vi sitter på andra sidan tågrälsen, Vasastrand.

Butikens omsättning var för låg för att kunna driva den vidare. I slutet av september begärde de sig själva i konkurs. Nu är verksamheten ute till försäljning, bland annat på Blocket.

Videobiljarden i Örebro känner igen att kundtillströmningen kan vara varierande i filmuthyrningsbranschen.

- Jag tror att det gäller att vara stora om man ska överleva i dag, säger Ann-Marie Lindström som arbetet i butiken sedan 1997.

Hyr man film i dag?

- Visst märker vi tydliga toppar och dalar i uthyrningen. På våren är det oftast jättelugnt men under sommaren kan det öka. Men just nu märker vi en mindre avströmning av kunder på grund av ombyggnaden av Järntorget.

Mer läsning

Annons