Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmtävling på 24 timmar - se bidragen här!

I helgen avgjordes filmtävlingen Noomaraton. Här kan du se bidragen, bland annat vinnarna som gick vidare till riksfinalen i Stockholm. 

Annons
Gisslandrama. Viktoria Sahl filmar när Elin Signe Axelsson blir kidnappad av Emil Pettersson. Den tre minuter långa filmen blev ett psykologiskt gisslandrama enligt filmskaparna själva.

De två lag som gick vidare till Stockholm från Örebro var laget Flaskpostpictures med filmen ”Tvångstankar” samt Örebro TV med filmen ”Kravmärkt för en omtänksammare värld”.

Noomaraton arrangeras detta år i 17 av Sveriges 21 län. Bland arrangörerna finns landstingssatsningen på film: ”Film i Örebro län”.

Alla tävlande i hela landet har samma uppdrag och olika kriterier för filmerna. I år var temat ”kravmärkt”.

Filmerna skulle innehålla ett armband, ett instrument och en app samt utspela sig i en koja, i en kö och under en lyktstople.

I Örebro startade i år tio lag, var av åtta lyckades gå i mål. Tävlingen började klockan 9.00 på lördagen och avslutades klockan 9.00 på söndagen.

Två bidrag gick

till riksfinal i Stockholm den 28 september. En film fick publikens pris under filmvisningen på biograf Roxy.

Publikens pris fick Team Cupcake med filmen ”Äta cupcake” Klicka på blålänkarna för att se bidragen!

Fyra fingrar film

Flaskpost pictures (Vidare till Stockholm)

Örebro TV (Vidare till Stockholm)

Fallen Royals

Axelsson Sahl

Svartryssland

Fotnot: Laget Team Cupcake, som vann publikens pris, och Serge Crone Co-production lämnade in sina bidrag med usb eller dvd och finns därför inte på Youtube.

Mer läsning

Annons