Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler linjer genom stan

I helgen började den nya busstidtabellen att gälla och örebroarna åker buss som aldrig förr.

Annons

Redan förra året såg man över körtiderna för stadsbussarna och det syns även i sommartabellen som började gälla i helgen. Den största förändringen är att ännu en linje nu ska trafikera Stortorget och Våghustorget.

- Det var önskemål från boende på norr att de komma upp på Drottninggatan så att de kan nå Våghustorget och Stortorget, berättar Bo Fredriksson, ansvarig för busstrafiken i Örebro. Förr gick bara linjerna 25 och 26 där, men nu kommer även linje 24 att går där.

Den nya sträckan går ända förbi Olof Palmes torg och sedan hela Drottninggatan.

Örebroarna är duktiga på att höra av sig till Örebro kommun med synpunkter kring stadstrafiken och det är främst på dem som förändringarna i tabellen och nätet har gjorts.

- Det är många som hör av sig, men det tar tid att anpassa turtiderna. När vi sammanställer önskemål skickar vi det vidare till entreprenören som i sin tur ska lägga om personalschemat. Redan nu jobbar vi med vinterturerna och hoppas på fler synpunkter inför att det jobbet ska vara klart i maj. En sak som vi tittar på är dra en av linjerna från Karlslund via Örnsro.

Just nu åker örebroarna mer buss än någonsin tidigare. I mars slogs det fem år gamla rekordet med nära fler 60.000 bussresor.

- Resandet har stadigt ökat sedan oktober när den nya tabellen infördes. Det tar tid att lära sig ett nytt busslinjenät och tidtabell. Nu finns det mer att välja på och turerna går tätare.

Turerna till och från Marieberg har varit omdiskuterat. Har ni funderat mycket kring det?- Ja, det har vi. Det är många olika butiker, arbetsgivare och arbetstider där. Vi försöker justera tabellen så att det ska passa de flesta som ska dit.

Mer läsning

Annons