Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera hörde skotten

Ett skottdrama utspelade sig under onsdagseftermiddagen i Varberga och en person fick föras till USÖ. Flera människor i området hörde skotten avlossas.
– Det såg ut som han låg och solade sig, stödd på armbågen men så föll han ihop på gräsmattan.

Annons

Det var mellan fyra och halvfem på onsdagseftermiddagen som Bo Göran Rask gick ut på sin balkong på Varbergagatan 17 och tittade bort mot dagcentret en bit bort.

– Först hörde jag tre smällar, det lät som pistolskott men kunde kanske varit smällare också så gick det en kort stund så hörde jag ytterligare minst tre knallar till och då gick jag ut på balkongen för att se vad det var, berättar han.

Han pekar bort mot dagcentret ett par hundra meter bort.

- Där på gräsmattan vid det gröna staket låg en kille i solen, stödd på armbågen. När han föll ihop kom det en massa människor springandes och flockades omkring honom och strax efter kom en ambulans och de bar iväg med honom på en bår.

"Det är pangpang där borta"Sedan berättar Bo Göran hur det kom en kille förbi hans balkong på gångvägen och Bo Göran frågade nyfiket vad det var som hände.

– Det är pangpang därborta, men det är inget farligt, han klarar sig, det är en kompis till mig svarade han på gångvägen och gick vidare.

Bo Göran berättar att han fick intrycket av att det var någon form av uppgörelse.

- Det fanns flera personer som satt i solen på sina balkonger och uteplatser som polisen förhörde under eftermiddagen men det verkar oklart om några sett själva händelsen. Flera hade hört smällarna men inte sett vad som hände, innan den skadade mannen låg på gräsmattan.

Flera boende i området uttryckte olust över vad som hänt. Även om de inte upplevt att det är speciellt bråkigt i området så märktes det tydligt att eftermiddagens dramatik skakat om grannarna i området där skottlossningen ägde rum.

– Det är lite otrevligt när sådant här händer och vid den här tiden eftersom det finns så mycket barn i området, säger Bo Göran Rask.

Mer läsning

Annons