Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera örebroare drabbade av mattskojare

Mattbedragarna har kommit till Örebro - och de är mycket aktiva. Flera äldre örebroare har den senaste tiden fått påringning av männen.
- Jag ska aldrig öppna dörren för någon okänd igen, säger en kvinna.

Annons

Ett 10-tal örebroare i 80-årsåldern har hört av sig till NA och berättat snarlika historier om hur okända män försökt komma in i deras hem under förevändningen att de ska lämna över en gratis matta. Flera har fått samtalet under den senaste veckan, den senaste så sent i i fredags.

En man har först ringt upp, kallat personen som svarat vid både för och efternamn och sagt att de köpt en matta av honom för många år sedan. Nu har mannen lagt ner sin verksamhet, berättar han, och vill ge tidigare kunder gratis mattor. 

- Jag sa att jag inte köpt någon matta, då svarade han "men kommer du inte ihåg mig?" Han var väldigt envis, berättar en av kvinnorna.

- Han pratade som om vi hade känt varandra länge, säger en annan.

Sedan säger mannen att han ska skicka sin son för att visa mattan. Kort därefter har två yngre män dykt upp hos de äldre personerna och försökt komma in i deras hem för att visa upp gratismattan.

- Jag öppnade dörren och sa att jag inte ville ha någon matta, men när jag försökte stänga dörren gick det inte. Jag sa att jag hade sällskap och då gick dem, förklarar en av kvinnorna.

Männen ska sedan ha försvunnit i en ljus, utlandsregistrerad, bil.

Ingen av de drabbade som hört av sig till NA har blivit av med någonting, men alla har blivit skärrade av händelsen.

- Det är fruktansvärt att de vet mitt namn och var jag bor, säger en av de drabbade.

Mattbedragarna har tidigare rapporterats vara aktiva i Göteborg, Jönköping och Båstad.

Mer läsning

Annons