Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera riskerar brottsmisstankar efter bråket på Conventum

Flera ungdomar kan bli misstänkta för brott efter bråket på Conventum, i Örebro, under antivåldsdagen ”Akta huvudet” i onsdags.

Annons

– Vi granskar vad som hände. Vilka skador det handlar om och vilka personer som var inblandade. Det här är en polisutredning som kan växa, säger Leif Lexon på Örebropolisens ungdomsenhet.

Brottsrubriceringarna hittills är misshandel, skadegörelse och ofredande alternativt olaga hot.

Bråk och tumult

Antivåldsdagen ordnades för att informera högstadieelever om konsekvenserna av våld. Mellan två seminarier blev det bråk och tumult. Upp till 15 ungdomar kan ha varit inblandade.

– Hur många det till slut blir får utredningen visa, säger Leif Lexon.

En anställd har anmält misshandel med slag och sparkar mot huvudet. Personer har också känt sig hotade och det förekom skadegörelse i lokalerna.

Givande förhörEnligt polisen är de flesta av dem som kan misstänkas i 15–16-årsåldern och därmed straffmyndiga. Det kan också finnas någon inblandad under 15, i de fallen får sociala myndigheter ta över.

– Men vi börjar med att se över det som hänt. Vittnesförhör har redan gett oss information.

Åklagare inkoppladEn åklagare kopplas till fallet och blir förundersökningsledare.

När förhören med misstänkta kan börja är inte bestämt.

– Vi har startat förhör med vittnen och anmälare. I ett fall rör det sig ju om en person drabbad av misshandel ochs skador.

Polisens teori är att bråket började med att en tonåring blev misstänkt för att försöka stjäla en mikrofon. Då en anställd ingrep blev det ett bråk som allt flera blandade sig i.

– Utredningen får ge klarhet i vad som hände, säger Leif Lexon.

Mer läsning

Annons