Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera stulna cyklar hittade 

Polisen har hittat flera stulna cyklar efter att två misstänkta cykeltjuvar greps i tisdags kväll.
- Vi har tagit åtta cyklar i beslag, en är redan tillbakalämnad till en målsägare, säger Ulf Kjellstrand, inspektör och utredare på Örebropolisen.

Annons

Det var i tisdags kväll som polisen grep två män, 23 respektive 29 år, misstänkta för cykelstöld. En kvinna hittade sin stulna cykel till salu på annonssajten Blocket. Efter inre spaning kunde sedan polisen gripa två män.

Polisen genomförde genast

husrannsakan i de båda männens bostäder. Flera cyklar och barnstolar för cyklar hittades i bostäderna. Efter förhör med männen har en av dem erkänt vart han gömt flera stulna cyklar och även vart de stulits ifrån.

De stulna cyklarna hittades i anslutning till platser där en av de båda misstänkta männen håller till. Bland annat i ett garage där de har tagit bort och bytt lås på de stulna cyklarna. Några cyklar hann männen sälja innan de greps av polisen.

– Planen var nog att sälja alla cyklar som de stulit. Men det hann de inte göra, säger Ulf Kjellstrand.

Cyklarna ska enligt polisen

ha blivit stulna de senaste dagarna. De flesta av dem i Adolfsberg. Polisen har beslagtagit männens mobiltelefoner och datorer.

-Nu ska vi gå igenom telefonen som de använt för att försöka hitta köparna till de stulna cyklarna som männen redan hunnit sålt, säger Ulf Kjellstrand.

När cyklarna hittas kommer de enligt polisen att återlämnas till sina rätta ägare.

De båda männen är släppta på fri fot. De är fortfarande misstänkta för brott.

Mer läsning

Annons