Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flickor tog springnota- slipper betala taxiresa

Två flickor tog taxi från Stockholm till Örebro – men de betalade aldrig. Nu har hovrätten friat flickorna eftersom de sagt att en man i Örebro skulle betala resan.

Annons

I november förra året tog flickorna, då 15 och 16 år gamla, taxin från Stockholm. De berättade för taxichauffören att de inte hade några pengar men att en man, pojkvännen till en av flickorna, skulle betala för resan när de kom fram. Föraren tyckte det gick bra att en okänd man betalade den fasta kostnaden på 2 800 kronor.

När taxin kom fram möttes flickorna av tre män. Men ingen av dem ville betala för resan. Polis kallades till platsen, men då var flickorna borta. Två timmar senare hittade polisen flickorna, som rymt från ett hem för unga missbrukare. Då uppgav de att de åkt till Örebro för att sälja sex.

Flickorna åtalades för bedrägligt beteende för springnotan, men friades av Örebro tingsrätt. Nu har även Göta hovrätt friat flickorna. Eftersom föraren, i egenskap av borgenär, anses ha samtyckt till ett gäldenärsbyte har han inte längre möjlighet att vända sig till flickorna för att få betalat av resan, skriver hovrätten i domen.

Mer läsning

Annons