Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygkaos: Snö stoppade hemfärden för örebroare

Örebrotjejen Maria Fernström, 21 år, har hamnat mitt i Londons flygkaos. Hon skulle ha flugit hem till Sverige på söndagen, men nu är hon inte säker på att kunna fira jul med familj och släkt hemma i Örebro.

Annons

– Det går inte att få några besked av SAS, servicen är usel. Det var rent kaos ute på Heathrow. Folk överallt, gråt och förtvivlan, det var hemskt.

Maria Fernström åkte till London i veckan för en jobbintervju på klädkedjan All Saints. Hon fick jobbet och på söndagen skulle hon resa hem igen. Hon hade biljett från Heathrov till Skavsta.

– Jag visste ju att det var osäkert med flygtrafiken så jag kollade via mobilen flera gånger på söndagsmorgonen, berättar hon. Det stod att mitt plan skulle gå. Men jag fortsatte att kolla och plötsligt var det inställt.

Då åkte Maria Fernström ut till Heathrow för att få veta exakt hur hon nu skulle gå tillväga. Dels ville hon veta vilken ersättning hon kunde få av SAS för extrakostnader genom förseningen, och så ville hon veta när hon kunde få en ny avgång.

– Det var rent kaos vid SAS-desken, sjukt mycket folk överallt. Den enda informationen SAS hade var två telefonnummer uppskrivna på en whiteboardtavla, dit man skulle ringa för att få hjälp.

– Det var hopplöst att komma fram. Jag försökte hur länge som helst. Vi fick tag på en dansk SAS-man som sa att vi kanske kommer hem på onsdag. Vi skulle få ersättning för biljetten när vi kom hem, men inget till boende och mat under väntetiden.

Maria Fernström är mycket besviken på SAS efter helgens upplevelse. Hennes pappa har lyckats boka en biljett åt henne på onsdag kväll men då kommer hon till Oslo där han får hämta.

– Men ingen vet om det kommer att gå några plan då, säger Maria. Jag har talat med andra svenskar som är inställda på att bli kvar här över jul. Jag hoppas verkligen att jag får fira jul hemma i Örebro. Men vi har börjat fundera på hur vi skaffar gran och julmat om vi blir kvar här.

Maria Fernström bodde hos kompisar i en lägenhet i London. Där får hon bo kvar tills hon tar sig hem. En olyckssyster från Ängelholm som Maria träffade på flygplatsen har också fått logi i lägenheten.

Mer läsning

Annons