Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygplatsen storsatsar

Lagom när årets sommarsemestrar börjar ta slut så gör Fritidsresor en storsatsning på Örebro flygplats till nästa sommar. Reseprogrammet kommer att utökas med tre nya chartermål och 5 000 extra resor. Och flygplatschefen Mikael Smedberg är nöjd.

Annons

– För oss betyder det här väldigt mycket, säger Mikael Smedberg. Även om det i nuläget inte kommer att ge några nya jobb så kommer det att trygga de jobb som finns. Fritidsresors storsatsning på flygplatsen kan förhoppningsvis också få andra researrangörer att upptäcka fördelarna med att flyga från Örebro.

Nöjda chefer

Även Fritidsresors Sverigechef Bassam el Mattar är förstås nöjd med satsningen.

– Det här innebär att vi ökar antalet resenärer från Örebro med omkring 40 procent i förhållande till årets sommarsäsong.

– Och för första gången kommer det att bli regionalcharter till lite småskaligare resmål som Bodrum i Turkiet och Samos i Grekland.

Morgon och kväll

I Fritidsresors utökade utbud av resor från Örebro flygplats ligger också en satsning på det företaget kallar ”rättvända flyg”, det vill säga att avgångstiden är på morgonen och hemkomsttiden på kvällen. Och det får också i sin tur en positiv följdeffekt för regionen.

– I och med de här flygtiderna så kommer mycket flygpersonal att behöva övernatta i Örebro. Det beräknas generera omkring 1 600 extra hotellnätter bara i Örebro under nästa sommar, säger Bassam el Mattar.

– Och så blir det förstås bekvämare för alla resenärer. Inte minst för alla barnfamiljer.

Direkt till Mallis

Totalt kommer Fritidsresor att erbjuda sju olika resmål från Örebro nästa sommar, företaget kommer att fortsätta med sina resor till Antalya i Turkiet, Kreta, Cypern och Rhodos. De nya resmålen blir Bodrum, Mallorca och Samos. Företaget räknar också med att omkring 13 000 personer kommer att lyfta från Örebro flygplats nästa sommar till de olika resmålen.

Mer läsning

Annons