Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyt för småttingar i Eyrabadet

Föräldrarna står i poolen och sjunger Bä bä vita lamm. De små barnen vilar tryggt i deras händer. Nu ska deras bebisar lära sig att flyta i vattnet.

Annons
Både föräldrar och de små bebisarna trivdes i det varma vattnet i Eyrabadets barnpool.

 – Ju tidigare vattenvana desto bättre blir simkunnigheten när barnen blir större.

Det säger Anette Yngvesson-Hjort, lokal representant för Svenska livräddningssällskapet som tillsammans med Trygg-Hansa står bakom projektet Babybojen. Föräldrar erbjuds kostnadsfritt att lära sina barn att flyta i vattnet – det första steget till simkunnighet.

Femton städer besöks under november och i dag hade turen kommit till Örebro och Eyrabadet. Ett 60-tal småbarn fanns på plats tillsammans med sina föräldrar.

Under babysiminstruktören Madeleine Thuressons ledning fick mammorna och papporna prova på enkla övningar som att blåsa på en boll och bubbla i vattnet.

– Vi vill lära föräldrarna hur de ska umgås med sina barn i vatten. Vi vill att de ska känna sig trygga med barnen, både i sin egen pool, i badkaret och på badhuset, säger Anette Yngvesson-Hjort.

En av de nöjda föräldrarna var Maria Wiborgh med sonen Tage, fem månader, som badade för första gången i en stor bassäng.

– Det var roligt och det blir definitivt fler besök i badhuset, förklarade Maria.

Mer läsning

Annons