Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folk köade i timmarför Håkan Hellström

Hundratals kom när Håkan Hellström signerade sin nya skiva i Örebro i lördags.

Annons

Lördagen är en viktig dag för Andreas Hamberg. Han står nästan först i kön på skivbutiken Najz Prajz för att få sin nya skiva signerad av den man som inspirerar honom mest av allt just nu. Andreas har tagit sig till örebro från Västerås för att få se och prata med Håkan Hellström. Han har köat i timmar och nu är det bara minuter kvar, innan skivsigneringen börjar.

- Håkan Hellström betyder allt för mig, han vet verkligen hur det är att vara tonåring. Det känns som om hans sånger handlar om mig, säger 17-årige Andreas lyriskt.

Samtidigt dyker Håkan Hellström och Carl Ekesiöö, som kommer från skivbolaget, upp på lagret i skivbutiken. De kommer in från en bakgata för om de skulle kommit vanliga vägen hade det blivit kaos. Det står hundratals fans i kö för att få sin skiva signerad. Kön ringlar sig ut ur butiken och bort på Drottningsggatan.

Håkan Hellströms nya skiva släpptes i veckan och Håkan själv kallar den för ”sin Sgt Pepper” med hänvisning till Beatles succéalbum.

- Jag är nöjd med skivan, tycker den är grym. Sedan kan jag inte göra mer än vänta och se hur den ska tas emot, säger han.

Håkan Hellström ser fram emot skivsigneringen, säger att det är hans enda chans att möta fansen.

- På en konsert är det ju svårt att prata med fansen, det kan jag göra här. I alla fall lite grann, tillägger han.

Och det är här som Carl Ekesiöö kommer in i bilden.

Carl ska nämligen se till att det flyter på i kön av fans som vill få sin skiva signerad.

- Håkan är jättesnäll och mån om alla och det blir gärna långa samtal om jag inte är med och får flyt i kön, säger han.

Efter en stund går Håkan ut till fansen i butiken.

- Shit nu kommer han, säger Andreas Hamberg i kön och skriker i kör med alla andra.

Håkan Hellström ser lite förlägen ut men hejar och ropar till dem långt ner i kön att han ser dem och tycker att det är kul att de kommit.

Matilda Niklasson, 17, från karlstad är först i kön. Hon har köat sedan nio på morgonen och nu är klockan två. Men det är det värt, säger hon.

- Håkan Hellström har liksom alltid funnits, jag har alltid hört hans musik, säger hon när hon plockat ned sin skiva och tagit mängder med bilder på idolen.

Så får Andreas Hamberg sitt möte med Håkan Hellström och kan berätta för honom att all musik han själv skriver är helt inspirerad av Håkans musik. Han passar på att ge idolen en kram också. Efteråt är Andreas alldeles tagen.

- Det är fan inte sant, jag har aldrig varit lyckligare, säger han och håller i en signerad affisch och två skivor.

Kön var lång inne på Najz Prajz när Håkan Hellström signerade skivor.
VARFÖR ÄR HÅKAN HELLSTRÖM SÅ STOR SOM ARTIST?

Mer läsning

Annons