Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkes sista ord hänger i luften

ÖSK:s storsponsor Jan Folke menar att sista ordet inte är sagt när det gäller den nedlagda förundersökningen mot ordningsvakten. Men han har inte överklagat polisens beslut.

Annons

I samband med att Jan Folke omhändertogs av polisen efter bråket vid Conventum gjorde han en motanmälan mot den vakt som ingrep mot honom. Folke menade att vakten hade misshandlat honom. För två veckor sedan friades dock vakten av polisen och förundersökningen lades ned.

"Sista ordet inte sagt"

– Jag ser ingen fällande dom i sikte och det måste jag göra för att kunna gå vidare med det, sa förundersökningsledaren Tomas Johansson.

Under ÖSK:s årsmöte i tisdags kväll lät Folke förstå att sista ordet inte var sagt i den här frågan. Men han ville inte förklara sig närmare än så.

Om polisen lägger ned en förundersökning finns det alltid möjlighet att klaga på det beslutet. En åklagare prövar då om polisen fattat rätt beslut.

Inte överklagat

Men Jan Folke hade på onsdagsförmiddagen inte skickat någon överklagan till polisen i Örebro.

– Jag känner inte till någon begäran om överprövning, säger Tomas Johansson.

Fortfarande pågår förundersökningen mot Jan Folke. Polisen ska ta ställning till om man anser att Folke är skyldig till brott. I så fall lämnas ärendet över till en åklagare, som i sin tur får avgöra om åtal ska väckas eller inte.

Jan Folke är misstänkt för våld mot tjänsteman.

Mer läsning

Annons