Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För dem är varje daghusvagnens dag

Det är lördagen 16 april och Husvagnsbranschen arrangerar Husvagnens dag, men för Siv och Anders Cassersten är varje dag Husvagnens dag.

Annons

De njuter av förmiddagskaffe vid sin vagn på Ånnabodas camping. Livgivande dryck och frisk luft. Bättre kan inte livet vara, tänker Siv och Anders.

Den egyptiska faraohunden Essy nosar runt vid nyplanterade penséer och stockrosor och Casserstens gula påskpynt lättar sinnet hos förbipasserade.

– Vi bor här för tredje året och veckopendlar året om till Karlskoga eftersom jag jobbar här som vaktmästare, förklarar Anders.

Husvagnsfolket

Anders och Siv är sanna ”Caravanare”, de tillhör Caravan Club, husvagnsfolket, och finner andliga vänner på en camping som Ånnabodas.

Den senaste tiden har allt fler trogna husvagnsboende anlänt till Ånnaboda för att finna frid i kropp och själ och för att finna social gemenskap bland vänner, gamla bekanta på campingen.

– Här finns väl cirka 200 ”årsliggare”, folk som har vagnen här året om, men som oftast är här på sommarhalvåret, På lördag 14 maj är det dags för gemensam vårstädning med fika efteråt, berättar Siv som denna förmiddag har ett speciellt uppdrag. Klockan 11 ska hon kolla så att allt är okej i servicehuset där dusch, toa och kök finns.

Siv och Anders talar i värmande ordalag om stämningen på campingen.

Stor familj

– Vi är som en stor familj, Här finns alla typer av människor, föräldrar med barn, medelålders, äldre, vandrare, soffliggare och andra. Det är en bra blandning, en snickare här och en lärare där. Det är därför det är så roligt och skönt att vara här, förklarar Siv.

Ystra barn med spring i benen? Händer det att fotbollar kommer farande i luften och slår ned när folk vill äta i lugn och ro?– Nej, fotboll spelas på en plan som inte ligger långt härifrån. Vi har även en boulebana i närheten, säger Anders.

Paret Cassersten vittnar om god samverkan mellan grannar som tycker om och bryr sig om varandra.

– Är några bortresta håller vi koll på deras husvagnar, säger Siv och Anders.

Campingen får inte bara besök av människor. Titt som tätt uppenbarar sig även harar, ekorrar och rävar. För en tid sedan vandrade en stor älg kring i grannskapet, och en björn lämnade sitt visitkort i form av spillning.

Ni är även här på vintern. Berätta hur det är!– Ha, vi är gamla seglare så vi är vana vid blåsväder, skämt åsido, men i vintras satt vi här och grillade korv och drack pilsner ihop med några andra campare, minns Siv och Anders.

Mer läsning

Annons