Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förändrad planlösning bromsar hotellplan

Hotellplanerna för gamla NA-borgen går framåt. Men efter synpunkter om kulturvärden inomhus är frågan om bygglovet hinner upp på byggnadsnämnden i veckan.

Annons

– Vi vet inte riktigt än. Det kommer upp som informationsärende, men om vi hinner få in mer underlag så kan det bli ett beslutsärende, säger handläggaren Daniel Ryttar.

Kommunens stadsarkitekt har inga invändningar mot planerna.

– Exteriören ändras ju inte, och för att klara tillgängligheten finns ett jättebra förslag, säger Erica Ek.

Det handlar om att förlänga en hiss mot gården och en plattformshiss på framsidan, som knappt är synlig när den är nedfälld.

I den gamla NA-borgen och tidigare Sparbankshuset har drygt 130 hotellrum ritats in, samt matsal och lounge mot Teaterplan. För att garantera att inga byggnadsvärden förstörs har byggherren Örebroborgen AB behövt anlita en sakkunnig. Den rapporten påtalar att planlösningen till två gamla lägenheter inte bevaras som planerna ser ut nu. Det är runt detta Örebroborgen AB behöver komplettera sin ansökan.

Av handlingarna framgår också att tekniska förvaltningen inte är villig att öronmärka parkeringsplatser till hotellet. På stadsbyggnadskontoret pågår nu en diskussion om antalet p-platser ändå kan anses som tillräckligt.

Mer läsning

Annons