Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föraren: "Rent mordförsök"

Cykeln kastas rätt ner från bron vid Ekersvägen och träffar Mattias Wides bil när han kör på motorvägen. Rutan går sönder och hans ögon fylls av damm.– Det är rent mordförsök, säger han.

Annons

Vid 18-tiden på måndagskvällen kör Mattias Wide i vänsterfilen på E18/E20 i södergående riktning. Plötsligt ser han tre personer uppe på bron vid Ekersvägen.

– Jag hinner precis se att en av dem står och håller i en cykel, innan den kastas ner mot min bil. I samma ögonblick som jag trampar på bromsen smäller det i bilen, säger Mattias Wide.

Cykeln kastas från bron ner på motorvägen i södergående riktning. Den träffar motorhuven och bilrutan. Glassplitter väller in i bilen. Den vänstra stolpen i bilen vid sidan av vindrutan tar den största smällen och knäcks. Mattias Wide säger att han ser händelsen som ett mordförsök.

– De förstår inte vad de håller på med. Om det kommer bilar i 90-100 kilometer och de ställer sig och siktar.. Han tog verkligen i och kastade cykeln rakt mot bilen. Jag hade kunnat få styret i ansiktet och dött, säger Mattias Wide.

Mattias Wide fick hjälp av ambulanspersonalen att skölja ögonen efter händelsen. Han säger att han mår ”skapligt.”

-Det känns som sand i ögonen och det bränner i skinnet, i ansiktet och på armarna, säger han.

Efter att cykeln träffat Mattias Wides bil körde en annan bil över den och fick punktering, enligt polisen. Hela händelsen rubriceras som grovt framkallade av fara, skadegörelse och eventuellt vållande till kroppskada. Polisen har i nuläget ingen misstänkt.

– Vi ska försöka utreda det hela. Jag vet inte om det finns några mer iakttagelser, säger polisens vakthavande befäl Jan Matérne.

Mer läsning

Annons