Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förening vill inte ha vandrarhem i källaren

Det finns planer på att göra om en källare på Olaigatan vid Järntorget till ett vandrarhem. Det skall heta City backpackers hostel.

Annons
På Olaigatan i centrala Örebro vill Karaffen Förvaltning göra om ett källarutrymme till vandrarhem. Men Bostadsrättsföreningen Freden är rädd att boende som bor ovanpå källaren ska störas.

Det är Karaffen Förvaltnings AB som har ansökt om ett förhandsbesked om att ändra användningen av ett källarutrymme.

Företaget vill byta förråden mot ett City Backpackers hostel. Medsökande är O. Pettersons Fastigheter AB.

Kommunens tjänstemän föreslår att byggnadsnämnden vid sammanträdet nästa vecka beviljar ett positivt förhandsbesked.

Bostadsrättsföreningen Freden på Olaigatan 8 äger marken som deras hus står på, dock inte källaren. De är kritiska till förslaget. Man anser att det skulle påverka boendemiljön kraftigt till det sämre, bland annat med störningar från källaren och uppåt i huset.

– Ett eventuellt vandrarhem i källaren till vår fastighet blir katastrof, skriver man i ett yttrande.

I ett svar från Karaffen menar man att det inte blir sådana störningar att boendemiljön blir lidande. Det konstateras också att ingången är tänkt från ett kafé och inte från gården samt att bostadsrättsföreningen har förutfattade och negativa synpunkter i sitt yttrande.

– Vi hävdar att City backpackers hostel skulle främja utvecklingen i Örebro, då vi alla är måna om att så många turister som möjligt kommer och besöker vår vackra stad med alla utbud, skriver man i ett svar.

Mer läsning

Annons