Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningen som hjälper hundägare i nöd

Hjälpföreningen Labbehjärtat har funnits i snart ett år och har redan genomfört en rad hjälpinsatser.

Annons
Hunden Ossy, från Garphyttan, är en av de hundar som fått hjälp av Labbehjärtat efter att hon blev akut sjuk i våras.

-Hittills har vi gått in med 165 000 kronor i insatser för att hjälpa hundar som av någon anledning fått bekymmer, säger Eva Finell som kommer från Garphyttan och är ordförande för Labbehjärtat.

Allt började i juni 2014 när labradoren Ior, som var terapihund till en 13-årig flicka med både autism och Downs syndrom, ska ha blivit attackerad av en grannhund.

– Man började spåna om att vi måste hjälpa Iors matte, säger Eva och berättar att det handlar om hundägare i hela landet som genom facebook gick samman för att bilda den riksomfattande föreningen.

Genom föreningen, som fick namnet Labbehjärtat, samlade man in pengar till Iors rehabilitering och sedan dess har flera hundägare fått hjälp.

– Det har handlat om allt från självrisk till utbildning av en hund till servicehund, vi har förmedlat råd och kontakter och hjälpt till med omplaceringar, säger Eva.

-Vi har en hund i Garphyttan som fick hjälp i samband med att hon blev akut sjuk, hon heter Ossy. Där fick vi gå in och hjälpa till med självrisken, berättar Eva. De trodde inte att hon skulle klara sig.

Föreningen betalar inte ut några pengar till privatpersoner utan hjälpinsatserna görs i samråd med veterinär. Pengarna kommer från medlemsavgifter, donationer och sponsorer.

– Vi har tyngdpunkten på labradorer men hjälper andra raser också, säger Eva.

Mer läsning

Annons