Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag nekas starta friskola i Örebro

Utbildningsföretaget Filosofiska i Sverige AB (svb) får inte starta en ny grundskola i Örebro. Det har Skolinspektionen beslutat.

Annons
Företaget Filosofiska i Sverige AB nekas att starta grundskola i Örebro. BIlden är en genrebild.

 Företaget ansökte om att få sätt i gång en F-9-skola samt fritidshem. Men på flera punkter konstaterar Skolinspektionen att företagets ansökan innehåller brister. Man har bland annat inte visat att elevunderlaget är tillräckligt för att verksamheten ska kunna beskrivas på sikt.

-Vi har valt att inte gå vidare att starta skola i Örebro. Vi har därför valt att inte svara på en massa uppgifter för vi har inte hunnit, och då har vi sagt att vi får starta nästa år, säger Dick Holmgren, bolagets ägare och VD.

Sammantaget konstaterar att Skolinspektionen att Filosofiska I Sverige AB (svb) inte har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för den sökta utbildningen, och avslår ansökan.

Dick Holmgren vill påpeka att det inte är något vinstdrivande företag som han har.

-Det är tråkigt att buntas ihop med andra bolag. Vi är nämligen ett ideellt aktiebolag. Jag har valt en bolagsform där jag inte kan dela ut några pengar och inte sälja verksamheten och blir rikt, Jag kan bara sälja för insatt aktiekapital, så även om företaget är värt miljarder kan jag bara få 50 000 kronor, säger han.

NA har tidigare berättat

att även Thorengruppen har nekats att starta grundskola i Örebro.

JB Education, som bland annat drev John Bauer-gymnasiet i Örebro, ansökte om konkurs i går. 

Mer läsning

Annons