Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Förfärligt skrämmande"

Det är förfärligt och skrämmande, tycker några norskor på Gustavsviks camping när de får höra om bombdådet i Oslo. Det fanns även någon som inte var helt överraskad över att något sådant händer.

Annons
Otäcka nyheter. Ann Redder och Tove Wester hade inte hört något vid 17-tiden på fredagen, men när de får höra nyheten om bombåden i Oslo tycker de att det är skrämmande.

Det har bara gått drygt en och en halv timma efter explosionerna i Oslo och nyheten har inte spridit sig till de norskor som bor på Gustavsviks camping

– Oj, oj, oj. Det är förfärligt. Är det på nyheterna nu? säger Merete Amendengen.

En bit bort sitter Tove Wester, Ann Redder och Tor Morten Klingen, Roar Gerhardsen och Thea Gerhardsen utanför en husvagn.

Vad tänker ni när ni får höra om bomberna?

– Jag tycker att det börjar bli skrämmande. Sedan är ju tankarna med dem som bor där i Oslo. Jag har min bror som bor där, säger Ann Redder.

– Man tror inte att något sådant ska ske i Norge, säger Tor Morten Klingen.

De vill veta mer om det som har inträffat.

– Jag får gå i på nätet och se hur det står till med hemlandet, säger Tor Morten Klingen.

Vid husvagnen intill har Roy Slettnoen precis fått höra av en kamrat på telefon om bomberna. Han är på väg in i husvagnen för att se på nyheterna på tv. Han är inte förvånad.

– Någon gång måste det ske. Jag är inte överraskad. Jag tycker det känns lite märkligt.

Ungarna är mer rädda för det, säger han.

Han tror att det kan vara Norges engagemang i Afghanistan och Irak som kan ligga bakom bombdåden. Trots det tycker han inte att det är fel att Norge är med där.

– Nej, jag tänker inte det. Man kan inte tänka att alla andra ska ordna upp saker. Man måste bidra själv, säger Roy Slettnoen.

Mer läsning

Annons