Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förhör med 51-åringenkan påbörjas i veckan

Denna vecka kan det bli aktuellt att börja förhöra den 51-årige man som sitter häktad misstänkt för mordet på Norakvinnan Eva Magnusson. I dag, måndag, ska en samlad bedömning göras om förhören kan inledas.

Annons

– Vi har enbart haft inledande förhör med mannen i början av utredningen om mordet, säger Torbjörn Carlson, informationschef vid Örebropolisen.

– De regelrätta förhören med en misstänkt brukar alltid få vänta till dess att man har fått fram mer material i en utredning. Åklagaren måste också få tid att läsa in sig på hela utredningen innan förhören börjar, fortsätter han.

4 000 sidor

Utredningen om styckmordet är nu 4 000 sidor tjock, berättar Torbjörn Carlson. I dag, måndag förmiddag, ska åklagare, förhörsledare, polisens tekniker, polisens utredningsledning och Torbjörn Carlson samlas för att gå igenom den förra veckans arbete och göra en bedömning om förhören med den misstänkte 51-åringen kan påbörjas i veckan.

Tillfällig paus

Under helgen har polisen inte haft några större utåtriktade aktiviteter i spaningarna kring mordet på Eva Magnusson. Torbjörn Carlson förklarar att man i helgen tog en tillfällig paus, för att ha resurser kvar att koncentrera på den fortsatta förundersökningen. Om viktiga tips skulle ha kommit in, har polisen dock varit beredd att utföra spaningsarbete även i helgen, säger Torbjörn Carlson.

Mer läsning

Annons