Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlänger inte avtal med Trafikverket

Transportstyrelsen beslutade på onsdagen att inte förlänga sitt driftsavtal med Trafikverket.
55 anställda vid Trafikverket i Örebro berörs av beslutet.

Annons

2009 bildades Transportstyrelsen och sedan starten har Trafikverket haft ansvar för driften av Transportstyrelsens IT-verksamhet. Den 31 december 2015 löper dock avtalet mellan myndigheterna ut.

– Vi har beslutat att konkurrensutsätta det och upphandlingen inleds under det här året, säger Daniel Karlsson, IT-direktör vid Transportstyrelsen. Vi har ett ansvar att driva en så effektiv verksamhet som möjligt.

90 personer vid Trafikverket i Örebro arbetar 100 procent med Transportstyrelsens IT-drift. 55 är anställda och 35 är konsulter.

– Transportstyrelsen har nu bett om hjälp för att kartlägga vad det uppsagda avtalet innebär, säger Dan Andersson, chef för TS leveransenhet som är en del av Trafikverkets IT. Det är ett gemensamt arbete som ska vara klart under maj månad och då ser vi konkret hur det kommer att påverka de 55 anställda.

Dan Andersson förklarar att eftersom avtalet mellan de två myndigheterna inte är kommersiellt så har båda ansvar att hitta bra lösningar för de berörda på Trafikverket.

– Det handlar om mycket kvalificerade människor med stor hängivenhet, säger Dan Andersson.

Mer läsning

Annons