Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolor drabbadeav skadegörelse

Två förskolor i Örebro har råkat ut för skadegörelse under helgen. På Hopprepets förskola i Brickebacken har någon försökt tända eld på en markis, och vid Adolfsbergs förskola har barnens trädplantering ryckts upp.

Annons

Allvarligast var förstås det som hände vid Hopprepets förskola, avdelning Sörgården. Där kan det funnits risk för att hela skolan fattat eld.

– Det var personalen som i går morse upptäckte att någon tänt eld på markisen. Jag inväntar nu att brandkåren ska göra en bedömning, om det fanns risk för att elden tagit sig i träfasaden, säger Benny Fägerstad, hos Örebro kommunfastigheter.

Polisen har fått in anmälan om händelsen, men så värst mycket mer har man i skrivande stund inte att berätta.

– Skadegörelse och nedskräpning på skolor och förskolor ökar alltid under sommarlovet, och vi har utökad bevakning under den här tiden, säger Benny Fägerstad.

Träd från föräldrarna

Vid Adolfsbergs förskola, avdelning Vallmon, rycktes barnens trädplantering upp med rot och allt. Trädet planterades så sent som förra veckan, och barnen var själva med i arbetet.

– Barnen är jättebesvikna, för trädet skulle ju stå där i många många år, säger Sanna Lundén, blivande förskollärare.

Trädet, ett Åkerö, var en gåva från föräldrar till barn som ska sluta. Förskolan fick det på sommarfesten den 31 maj.

– Man blir så trött, säger Sanna Lundén.

Det är inte första gången som det sker förstörelse på förskolans område.

– Det händer saker hela tiden. Vi kan inte lämna redskap utomhus över natten, det blir förstört. Och på morgnarna det kan ligga fimpar och glas på marken. Nu börjar vi vänja oss, men just detta är så trist, att man ska ”behöva vänja sig”, säger Sanna Lundén.

Personalen har polisanmält händelsen med trädet.

Mer läsning

Annons