Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslag om skateboardpark väcker oro för buller och en ökad trafik

Det finns en oro på Virginska skolan och på ett seniorboende för att de nya planerna ska leda till buller och sämre trafiksäkerhet.

Annons
Så här kan betongparken för skateboard, inlines och BMX se ut.

Det behövs en riskbedömning av hur mycket hur en ökad trafik påverkar skolan. Det gäller trafiksäkerheten samt mer buller och fler partiklar i luften.

– Det finns en oro på skolan för konsekvenser av det här, säger Anders Duvkär, gymnasiechef.

I ett svar på synpunkterna skriver kommunen att trafiksäkerheten kommer att öka då det ska bli en så kallad lågfartsgata. När det gäller miljökvalitet och luftföroreningar menar man att beräkningarna är tillräckliga men att det varit otydligt i planhandlingarna.

– Konsekvensen av det vet i ju inte så klart, och det är därför som vi efterfrågar den här riskbedömningen, säger Anders Duvkär.

Torbjörn Carlson är vd på Kerstin och Anna Cederbergs Stiftelse, som har seniorboenden i området, är också oroad. Det gäller ökad trafik, men det som bekymrar honom mest är ljudet från den planerade skateparken.

– Man pratar ju om e n scen för uppträdande, och skateboardåkning är inte ljudlöst heller. Det är klart att de här människorna ska få vara någonstans och utöva sina intressen, men det gäller att lokalisera det på ställen där det stör minst. Nu finns det en viss oro hos våra hyresgäster för det här, säger han.

Mer läsning

Annons