Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslag: Riv varuhuset och bygg bostäder

Riv gamla Wessels-huset och bygg en ny stadsdel med 160 bostäder. Det är vad den styrande majoriteten vill göra med den ödelagda stormarknaden.

Annons
7 000 kvadratmeter handelsområde och 166 bostäder har kommunen skissat på där tidigare Coop Forum låg i Lillån.

I ett förslag som Örebroportens arkitekter jobbat på ska det gamla Wessels-huset, eller Coop Forum-huset som den också kallas, rivas.

– Vi i majoriteten vill hitta en kortsiktig och en långsiktig lösning. Så jag bad arkitekter att skissa på våra idéer. Det här är den långsiktiga versionen, säger Lennart Bondeson (KD).

Förslaget som presenteras på ett möte med medborgarna i Lillån på torsdagskvällen går ut på att den 18 000 kvadratmeter stora lokalen rivs. Två nya mindre handelslokaler byggs i var ände på den nuvarande parkeringen. En lokal på 4000 kvadrat och en på 3000 kvadrat. Bakom dessa, sett från riksväg 50, byggs bostäder som går under projektnamnet ”Trädgårdsstaden Förlunda”.

Men allting är osäkert. Förslaget ska visas för fastighetsägaren i morgon fredag vid ett möte i Stockholm. Hur uppgörelsen kring det befintliga huset kan se ut vet inte Bondeson (KD).

Köper ni upp huset eller får fastighetsägaren tillgång till de två nya lokalerna?

-Det måste diskuteras. Vi är öppna för att se vilken lösning vi kan hitta, säger Bondeson (KD).

Utmaningen sedan, om förslaget accepteras av fastighetsägaren och klubbas av kommunen, är att få igång livsmedelshandel fort, menar Bondeson (KD)

– Bostäder kan byggas senare. Det viktiga är att börja med handeln. Det står inte i kollision med varandra men det gäller att få ihop det kortsiktiga med det långsiktiga, säger Lennart Bondeson (KD).

Mer läsning

Annons