Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Först tog ingen det seriöst"

De flesta eleverna på Tullängsskolan satt och skrev nationellt prov i engelska när det hela avbröts och de fick gå hem. Föräldrar reagerar starkt på händelsen.

Annons

Tina Antonsson var en av eleverna i årskurs tre på plats.

Vad hände?

- Det kom in en person som pratade med vår lärare. Sen sa läraren att vi skulle avbryta och gå hem eftersom ett hot var riktat mot skolan.

Hur blev reaktionen i klassrummet?

- Det var ingen som tog det seriöst från början, sånt händer ju inte.

Vad hände sen?

- Alla gick ut från skolan och började gå hemåt. Men många dröjde sig också kvar på skolgården för att prata med varandra. Bara efter tio minuter började rykten gå om hotet. Att det var någon kille som sagt att han skulle använda en AK4 eller nåt.

Vet du när ni får komma tillbaka?

- Nej, men vi träffade rektorn i korridoren. Han lät väldigt seriös och tog det hela på jättestort allvar. Det lät inte som att vi skulle få komma tillbaka i dag i alla fall.

En annan elev, Josefin Lundmark, berättar om beskedet.

- Dagen började som vanligt. Vi hade naturkunskap och lektionen pågått i ungefär en halvtimma när några elever stormade in och skrek att någon har hotat skolan och att vi måste utrymma. Alla andra undrade om de skämtade, men det var sant. Sen kom en lärare och sa att någon hotat komma till skolan och skjuta alla. Vi tog det ganska lungt men skyndade oss ut ur skolan.

NA:s reporter var på plats tidigt i morse Charlotta Hedberg Tideman, förundrades då över den bristande informationen på plats. Varken lappar eller någon sorts avspärrning fanns på plats.

- Det finns ju elever som började senare än nio och var påväg mot skolan. En lärare skyndade förbi mig in i byggnaden. Jag frågade var hon skulle och hon svarade att hon skulle in och jobba, berättade hon då.

Mer läsning

Annons