Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första besked om hurmordet kan ha gått till

Örebropolisen har fått ett preliminärt besked från Rättsmedicinska enheten om hur den styckmördade Eva Magnusson dog.

Annons

-Men dödsorsaken är inget vi går ut med offentligt, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

Polisen har nu på morgonen haft ett möte för att dra upp riktlinjer för fortsättningen på utredningen om styckmordet .

-I slutet av veckan planerar vi ett omfattande förhör med den man som sitter häktad misstänkt för mordet. Hittills har inledande förhör hållits men då blir det djupare förhör, säger Torbjörn Carlson.

Mannen nekar till att ha något med brottet att göra.15 utredare är inkopplade på fallet. Samtidigt jobbar ett stort antal poliser utomhus för att på olika sätt ta fram information, inte minst efter alla de tips allmänheten lämnat.

-Den här veckan får vi också en bedömning från Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp. Vilken dag det blir vet vi inte. Profilgruppen besökte för en dryg vecka sedan Örebro och ska lämna en bedömning av vilken person gärningsmannen bakom styckmordet är. I gruppen ingår förutom kriminalpoliser och kriminaltekniker också rättsläkare, psykolog och rättspsykiatriker.

Lämnar ni ut något om vad gruppen kommer fram till?-Nej det är information vi behåller för oss själva.

Kriminologiprofessorn Jerzy Sarnecki har i en tidigare NA-intervju sagt att Örebropolisens begäran om hjälp av gärningsmannaprofilgruppen tyder på brister i bevisningen och att polisen vill ha gruppens hjälp med att bedöma situationen. Att gruppen kallas in mitt i en utredning och där en misstänkt sitter häktad ser Jerzy Sarnecki som mycket ovanligt. Han menar att polisen antingen vill ha en bedömning av om misstankarna ska riktas mot en helt annan person eller att det finns misstankar om en medgärningsman.

Torbjörn Carlson säger att skälet till att gruppen anlitas är att polisen vill använda deras samlade expertis och att det inte är något konstigt med det. Tipsen till polisen fortsätter att komma från allmänheten.

-En del ringer också och kompletterar och förtydligar tips de tidigare lämnat.

Mer läsning

Annons