Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunnens telefon pejlades i Örebro län

En 25-årig man från Linköping är försvunnen sedan i onsdags.
25-åringens mobiltelefon har använts i Örebro län på nyårsaftonen.

Annons

Den försvunne 25-åringen studerar och bor i Uppsala. Han är son till en företagsledare i Linköping, skriver Upplandsnytt.

I sökandet efter 25-åringen, som tros ha blivit kidnappad, har Uppsalapolisen tagit hjälp av Örebropolisen.

– Länskommunikationscentralen i Uppsala vände sig till oss eftersom hans telefon pejlats till master i Örebro län, berättar Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Telefonen kan knytas till Örebromaster på nyårsaftonens eftermiddag, först till en mast i Laxå, lite senare till masten på USÖ. Därför kontrollerade Örebropolisen om den försvunne fanns på sjukhuset. Det gjorde han inte.

– Efter det har vi inte varit inkopplade på det här ärendet, säger Kenneth Johannesson.

I morse gjorde Uppsalapolisen ett genombrott i fallet. Klockan sju greps och anhölls en 26-årig man och en 23-årig kvinna. Bilen de åkte i stoppades av polisen i utkanten av Uppsala.

I bilen hittade polisen saker som tillhör den försvunne 25-åringen. Därför greps och anhölls mannen och kvinnan. De är misstänkta för människorov, den svenska benämningen på kidnappning. Lagen ser allvarligt på brottet. Straffet är fyra års fängelse upp till livstids fängelse.

De båda misstänkta nekar till brottet. Precis som den försvunne 25-åringen kommer de från Östergötland, uppger åklagaren Thomas Forsberg till Radio Uppland. Den försvunne 25-åringen hade lägenhet i Uppsala där han studerade.

Uppsalapolisens informationsansvariga Lisa Sannervik om den misstänkta kidnappningen:

– I sådana här situationer känner vi tidspress och vi är tacksamma för alla tips från allmänheten.

Uppsalapolisens tekniker arbetar nu med att undersöka bilen i jakten på nya bevis. Vilka ägodelar de fann i morse vill den informationsansvariga inte gå in på.

– Det råder förundersökningssekretess, säger Lisa Sannervik.

Mer läsning

Annons