Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt risk för halka i dag

(uppdaterad 06.20) Polisen varnar för att det är mycket halt på vägarna i Örebro och på andra platser i länet under måndagsmorgonen.

Annons

Hittills har en trafikolycka rapporterats under måndagsmorgonen. Det var strax före klockan sex som en personbil körde in i en stolpe på Östra Bangatan. Olyckan orsakade inga personskador.

Även under söndagen var det halt på vägarna i länet med flera olyckor som följd.

Olyckan på E18 skedde i höjd med Glanshammar skedde strax efter klockan nio, och det ska ha varit mycket halt på platsen. Tre personer färdades i bilen, och två fick åka amblans till USÖ. Den tredje personen började senare klaga på smärtor i nacken, och fördes också till sjukhuset. Men enligt en kommuniké från USÖ behövde bara en av personerna uppsöka sjukus. Personen mår efter omständigheterna väl.

Efter olyckan rådde begränsad framkomlighet på platsen och avfarten till Glanshammar stängdes av helt, men kunde öppnas före klockan 11.

En dryg halvtimme senare skedde nästa olycka i en kurva på väg 51/52 mellan Hällabrottet och Kumla, den gången utan personskador. Sedan dess har ytterligare en avåkning skett på samma plats, där det alltså är väldigt halt.

Även på Ekersvägen är det halt, och klockan 10.20 skedde en singelolycka i höjd med Nya Hjärsta, en personbil som välte.  Föraren, en 33-årig kvinna, har förts i ambulans till USÖ. Hon mår efter omständigheterna gott.

Trafikverket bedömer att de flesta vägsträckor i länet har våta vägbanor just nu. I kombination med grader runt noll i vägytan och sjunkande temperatur finns stor risk för lokal halka under dagen, varnar Trafikverket.

Mer läsning

Annons