Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatta problem med missfärgat vatten

Under onsdagskvällen rapporterade boende i områdena Markbacken och Baronbackarna om missfärgat kranvatten. Även under morgonen har boende haft problem med svarta partiklar i vattnet.

Annons
Så här såg det ut hos en boende i Baronbackarna under onsdagskvällen.

 - Vi har ingen direkt förklaring till detta men vi har spolat ledningarna och nu ser det rätt bra ut, säger Kent Johansson, gruppchef på kommunens tekniska förvaltningen.

Men flera boende har hört av sig även under torsdagsmorgonen?- Vi har fått tre samtal under morgonen men vi bedömer det som att läget ser bra ut. Vi spolar ledningarna och kollar att det försvinner under dagen.

På Tekniska förvaltningen bedömer man att problemet är av lokal natur. I huvudsak har klagomålen kommit in från boende på Lars Wivallius väg i Baronbackarna och Lertagsgatan i Markbacken. Vattnet är mörkt missfärgat och svarta flagor flagor kommer ur kranen tillsammans med dricksvattnet.

Vad är det egentligen för svarta partiklar som flyter runt i vattnet?- Det är mangan från ledningarna men det är inte farligt. Det är bara att fortsätta spola vattnet tills det blir klart igen, säger Kent Johansson.

Är du drabbad av missfärgat vatten? Kontakta oss på na.se eller skicka bilder:Telefon: 019-155168

Mejl: [email protected]

MMS: 72 019

Mer läsning

Annons