Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsmatch urartade- man höggs med mejsel

Den vänskapliga fotbollsmatchen spårade ur.
Hårda tacklingar och hårda ord ledde till att en man blev huggen med en skruvmejsel.

Annons

Det var i maj förra året som vuxna och ungdomar spelade fotboll med varandra på skoj på en plan i Örebro. Men det blev bråk sedan en ung man började ge sig på sina motspelare med kraftiga tacklingar. Han skrek också att han skulle döda en av sina motståndare.

Kalabaliken gjorde att matchen avslutades – men bråket fortsatte. Ynglingens ett år äldre bror kom nämligen till planen beväpnad med en skruvmejsel.

Han rusade efter en av männen och riktade flera hugg med mejseln mot hans bröstkorg. Mannen lyckades parera de flesta utfallen men träffades i handen och i knäet.

Han blev också slagen i bakhuvudet av den yngre brodern.

Några personer gick emellan och lyckades avväpna brodern som hade skruvmejseln. Men han slet sig loss och sparkade mannen på benet. Sedan slog han till en annan man över bröstet med ett bälte.

Nu har ynglingarna dömts för brotten. Den äldre brodern, som i dag är 18 år, döms för misshandel respektive grov misshandel. Han fälls även för brott mot knivlagen vid ett annat tillfälle.

Normalt skulle de här brotten ha gett fängelse, men eftersom ynglingen bara var 17 år när bråket inträffade klarar han sig undan med skyddstillsyn.

Hans 17-årige bror döms till 35 timmars ungdomstjänst för misshandel och olaga hot.

Mer läsning

Annons