Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fräcka fickstölder på Örebros krogar

Nio personer har polisanmält att de natten till lördagen blivit bestulna på sin telefon eller plånbok medan de roat sig på lokal i Örebro.

Annons

- Ja, det stämmer. Och det är mer än vanligt. Särskilt på Satin verkar det ha skett väldigt koncentrerat eftersom det kom in fyra anmälningar bara mellan klockan 01 och 02, säger Örebropolisens vakthavande Jan Matérne.

Polisen fick under morgonen även ta emot anmälningar om fick-och väskstölder på uteställena Strömpis och Frimis samt på restaurang Mc Donalds. I de flesta fall vet inte anmälaren exakt när man blivit av med sin telefon eller plånbok. 

Uppmanar till kollEnligt Örebropolisen är det heller inte helt ovanligt att människor tappar ägodelar på krogen men nu är det alltså så många fall att det verkar handla om stölder. Därför uppmanar Jan Matérne  folk som ska ut i kväll att vara extra uppmärksamma och att försöka hålla noggrann koll på sina ägodelar.

- Man bör hålla väskor och fickor stängda och kanske lämna en del värdefulla saker hemma. Ser man något eller vet något så får man gärna tipsa polisen på 114 14, säger Jan Matérne.

Mer läsning

Annons