Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friades för mordförsök - döms för andra brott

En 24-årig örebroare dömdes förra året till åtta års fängelse för ett mordförsök i Boglundsängen men friades helt av hovrätten.
Nu döms han till ett års fängelse för en rad andra olika förseelser.

Annons
I den här lokalen i Boglundsängen sköts en 27-årig man. En 24-årig örebroare friades sedan helt av hovrätten efter att tingsrätten dömt honom till ett års fängelse.

24-åringen friades helt av hovrätten för mordförsöket i på en annan man i en föreningslokal i Boglundsängen i december 2012. Offrets utpekande bedömdes inte vara tillförlitligt enligt hovrätten.

Nu döms den 24-årige mannen för en flera andra förseelser under 2013 och 2014. Han döms till ett års fängelse för narkotikabrott, olovlig körning, rattfylleri, brott mot knivlagen och förseelse mot trafikförordningen. Tingsrätten bedömer att det sammanlagda straffvärdet för gärningarna uppgår till ett års fängelse.

24-åringen har i förhör medgett att han har ingått i en kriminell gruppering och att hans umgänge uteslutande varit med personer med omfattande missbruks- och kriminalitetsproblem.   

Ytterligare två män döms samtidigt till fem månaders fängelse. En 29-årig örebroare får fängelse för narkotikabrott, olovlig körning och dopningsbrott och en 25-åring, hemmahörande i Skåne, döms för narkotikabrott. 

Mer läsning

Annons