Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frias för dödsmisshandeln i Almby

Hovrätten friade i dag en 43-årig man som dömdes i tingsrätten för inblandning i dödsmisshandeln i Almby.

Annons

Mannen dömdes i Örebro tingsrätt till fyra års fängelse för människorov och grov misshandel när en 56-årig man misshandlades till döds i Almby i fjol. 

I dag ändrar Göta hovrätt tingsrättens dom och frikänner 43-åringen. Domstolen skriver bland annat att ingen av de hörda personerna i målet kunde peka ut 43-åringen som delaktig och att bevisningen inte är tillräcklig för att fälla honom.

Mannen döms däremot till fyra månaders fängelse för en annan misshandel som inträffade i mars förra året.

Hovrätten fastställer också straffet på fem års fängelse för den 41-årige man som enligt åklagaren var h järnan bakom dådet. Enligt åklagaren hade 56-åringen en knarkskuld till 41-åringen.

Detsamma gäller för en annan 41-åring som dömdes till fyra års fängelse i tingsrätten för grov misshandel och människorov.

En femte man som dömdes till tre månaders fängelse för skyddande av brottslig efter att ha skjutsat två av de misstänkta frias också av hovrätten.

Den 22-årige mannen som knivhögg 56-åringen dömdes till fyra års fängelse i tingsrätten för grovt vållande till annans död, grov misshandel och människorov. Mannen överklagade dock inte straffet. Hovrätten anser liksom tingsrätten att endast han ska hållas ansvarig för knivhuggen.

Mer läsning

Annons