Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fridolin ringde och sa grattis

Efter att Lena Baastad (S) fått ett nytt uppdrag ringde utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) upp henne. Nu ska de träffas för att prata om skolfrågor.

Annons

Under onsdagen valdes kommunstyrelsens ordförande Lena Baastad (S) till ordförande i beredningen för utbildningsfrågor i Sveriges kommuner och landsting (SKL).

Hur ser du på dina chanser att påverka genom uppdraget?

– Det känns som en jättespännande utmaning. Man kan se att den här arenan kommer vara viktig. Jag uppfattar också att det finns ett väldigt stort intresse för dessa frågor från regeringens sida. Jag ska träffa vår utbildningsminister Gustav Fridolin och föra ett samtal. Han ringde för att gratulera och vi bestämde att vi ska träffas, säger Lena Baastad till NA.

Har ni bestämt tid för möte? Nej, så långt har vi inte kommit än.

Vilka utbildningsfrågor vill du ska prioriteras på dagordningen?

– Skolan behöver mer av en samsyn på vilka utmaningar vi har. Regering, huvudmän och våra lärare behöver sitta ner på nationell nivå och prata. Skoldebatten tenderar att bli lite förenklad. Vi har en jätteutmaning men det finns ändå en vilja att vi ska hitta en gemensam samsyn på flera områden.

Kan du ge exempel på ett sådant område?– Hur vi ska jobba med att öka resultaten i svensk skola och hur vi jobbar med arbetsmiljön.

Hur fördelar du tiden mellan dina två uppdrag?

– Jag kommer fortsätta som KS (kommunstyrelsens reds anm) ordförande i Örebro. En gång i månaden har vi beredningsmöten i Stockholm.

Hinner du med det?– Ja absolut. Alla beredningsordförande har en förankring i sin hemort.

Är det fler inom politiken än Gustav Fridolin som gratulerat dig?

– Flera inom partiet tycker att det är roligt. Jag har också haft kontakt med våra ministrar, bland annat Aida Hadzialic, (gymnasie- och kunskapslyftsminister) säger Lena Baastad.

Mer läsning

Annons