Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frimis får sätta upp sommartält

Nu kan Frimis utservering klara sommarregnen.Byggnadsnämnden går emot Stadsbyggnadskontoret och tillåter Frimis att sätta upp ett sommartält utanför krogen.

Annons

Tältet, som är 10 gånger 20 meter, bedömdes av stadsarkitekten som alltför dominerande för Frimurarholmens öppna och kulturhistoriska miljö, och därför i strid mot bygg- och planlagen.

Frimis har skrivit i sin ansökan att tältet är en tillfällig lösning, och att en mer permanent lösning planeras för trädgården och uteserveringen till nästa år.

-Det kommer vi ju att kunna stämma av nästa år, och i dagsläget får vi lita på det, säger byggnadsnämndens ordförande Carina Toro Hartman (S).

En annan anledning till att byggnadsnämnden inte ville neka bygglov för tältet är att kommunen redan tillåtit att det ska bli en mängd tält utmed Open art-gatan, vid Fisketorget.

-Det är i för sig mindre tält, men ändå tält, på en plats som ligger relativt nära. Då känns det lite märkligt att säga nej till Frimis och ja till dem, förklarar Carina Toro Hartman (S).

Byggnadsnämnden fattade beslutet på sitt sammanträde i dag torsdag.

Mer läsning

Annons