Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friska tankar ställs in - Cherie kommer ändå

Konferensen Friska tankar ställs in.
Men dragplåstret Cherie Blair kommer till Örebro och föreläser ändå.

Annons
Cherie Blair föreläser på Örebro universitet den 14 april.

Projektledaren Erik B Löfgren och konferensens ordförande Anders Milton siktade högt med Friska tankar. Konferensen skulle bli Sveriges naturliga mötesplats för att diskutera framtidens viktigaste hälso- och sjukvårdsfrågor. Bland föredragshållarna fanns Winnie Mandela, Cherie Blair, Derek Yach och Stephan Rössner.

Men nu ställs evenemanget in, av två skäl.

- Det första är att vi har några nationella huvudsponsorer som har dragit sig ur. Det andra är att vi har sålt för få biljetter, säger projektledaren Erik B Löfgren.

Han tror att tidsbrist är huvudorsaken till att så biljetter har sålts.

- Vi ville vänta med att gå ut med information tills de nya församlingarna i landstingen och kommunerna hade tillsatts i januari, men med facit i hand inser vi att tre-fyra månader är för kort tid. Folk är väldigt uppbokade.

Erik B Löfgren tror också att det hade varit bättre att satsa på en endagskonferens i stället för att tvådagarsarrangemang. Åtminstone det första året.

Konferensens stora dragplåster var Cherie Blair, framstående advokat och debattör med fokus på kvinnors rättigheter och dessutom hustru till Storbritanniens förre premiärminister Tony Blair.

Hennes föreläsning, på temat ”kvinnors rätt till god hälsa och sjukvård” kommer att genomföras som planerat, men den flyttas från Conventum till Örebro universitet.

Det är ännu oklart hur biljettilldelningen kommer att gå till.

Eventuellt dyker ytterligare någon av de tilltänkta föreläsarna upp, men inget är ännu spikat. Det är också oklart om Friska tankar lever vidare som projekt eller inte.

- Vi har blivit hälsade överallt med applåder, och de sponsorer som har hoppat av har bett oss köra 2012 i stället. Vi får se. Vårt mål var ju att ytterligare befästa Örebro som en mötesstad, och den inställningen kvarstår, säger Erik B Löfgren.

Om Friska tankar

Friska tankar skulle ha arrangerats på Conventum i Örebro den 14-15 april.

De som redan har köpt biljetter ombeds att kontakta arrangörerna.

Cherie Blair föreläser på Örebro universitet den 14 april klockan 13.30.

Mer läsning

Annons