Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frisläppt knivman omhäktades

Mördaren greps efter tre dagar i frihet, misstänkt för mordförsök. I fredags släpptes han fri, men nu sitter han åter häktad.

Annons

Turerna har varit många för den 48-årige man som knivmördade en annan man i Vintrosa 2003. För drygt en månad sedan hade han avtjänat sitt fängelsestraff. Men bara tre dagar efter att han släpptes fri greps han igen, misstänkt för mordförsök i ett nytt knivdåd i en lägenhet i Örebro.

Örebro tingsrätt valde i fredags att släppa mannen fri, trots att han fortfarande var misstänkt. Men beslutet överklagades och nu sitter mannen åter häktad, efter beslut i Göta hovrätt.

– En ny häktningsförhandling kommer att hållas på torsdag, och jag anser att han ska fortsätta vara häktad, säger kammaråklagare Anna Maria Larsson.

48-åringen misstänks ha knivhuggit en annan man i en lägenhet i Örebro några dagar före midsommar. Han nekar till anklagelserna och menar att fler personer fanns i lägenheten. Men enligt Anna Maria Larsson har 48-åringen varit själv med sitt offer. Hon vill inte ge några fler detaljer om mordförsöket eller vad som utlöste det.

Mer läsning

Annons