Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full pott för alla "Beliebers"

Kön ringlade lång utanför Örebrokompaniet på fredagsmorgonen. Väntan på biljetterna till Justin Biebers första svenska konsert var äntligen över.
– Hur stort som helst, ler Cornelia Andersson och kramar sin nyköpta biljett.

Annons
Clara Josefsson, Jessica Ringqvist, Cornelia Andersson och Sara Jafri.

Ett femtiotal tjejer, de flesta i yngre tonåren, invaderade Olof Palmes torg på fredagsmorgonen. Alla på jakt efter de åtråvärda biljetterna till den kanadensiske superstjärnans Sverigespelning nästa vår. 15-åriga Cornelia Andersson och hennes kompisar Clara Josefsson, Sara Jafri och Jessica Ringqvist hade åkt ända från Arboga.

– Vi tog tåget till Örebro klockan 06.40 i morse och det var helt klart värt det. Våra föräldrar har försökt beställa via två olika sidor på internet också men det var bara här som det gick att få, berättar Cornelia.

Efter en stunds köande släpptes den förväntansfulla skaran in i Örebrokompaniets lokal strax före klockan tio. Några glädjetårar och saliga leenden senare var saken klar. En efter en studsade de överlyckliga tjejerna ut på torget. Arbogatjejerna var några av de första att få tag på biljetter.

– Jag får gåshud, det här är hur stort som helst! Justin Bieber är hela världen! Ingen annan i Arboga har fått biljetter, skrattar Cornelia.

– Vi är äkta ”Beliebers” allihop, fyller Jessica i.

Det här blir tjejernas första konsert och nu väntar nästan nio månaders stenhård taggning. Spelningen i Globen äger nämligen inte rum förrän 22 april nästa år. Till dess ska popstjärnans alla låtar pluggas in.

– Det här kommer bli så bra! fastslår tjejerna i kör.

Om tjejerna, mot förmodan, skulle ångra biljettköpet så kan de göra en rejäl vinst genom att sälja. Biljetterna till både ordinarie konsert den 22 april och till en extrakonsert den 23 april sålde slut inom ett par timmar och på andrahandsmarknaden är det nu rena ockerpriserna. På Biljettnu kostar i dag biljetterna mellan 2 800 och 6 000 kronor. De som fick tag i biljetter till ordinarie pris på Ticnet betalade mellan 380 och 900 kronor.

Belieber

Samlingsnamn för popstjärnan Justin Biebers mest hängivna fans. Vanligtvis tjejer i yngre tonåren.

Mer läsning

Annons