Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full snöröjning i natt

Enligt SMHI kommer nattens kraftiga snöfall att mattas av under förmiddagen. Snön har ställt till med en del problem i länet, både för tåg och stadsbussar.

Annons

Ända sedan i går eftermiddag har snöröjningsmaskinerna gått varma i Örebro.

- Vi började köra redan igår på dagtid, bland annat på cykelleder, trots att det fortfarande var snöfall. Det är svårt att hålla dem öppna och i går var det besvärligt för cyklisterna, säger Håkan Zaring på tekniska förvaltningen.

Efter en natt med full snöröjning har man nu under morgonen börjar de rapportera in sina områden klara. Kommunens tekniska förvaltning besiktigar av områdena.

- Vi har just börjat med det, men det snöar en hel del och snön driver, så det är otacksamt, menar Zaring.

Arbetet fortsätter med halbekämpning, skrapning och efterröjning.

- Vi kan nu gå igenom platser där det stått bilar parkerade, men det finns en hel del felparkerade bilar och där kommer vi inte åt.

Stadsbussarnas chef Tex Kihlström på Nobina har också haft att göra.

- Det är ett jättebesvärligt underlag, men vi har klarat det hyfsat bra. I går blev det en del turer inställda till följd av snön, men det flyter relativt väl. Hur det kommer bli i dag vet jag inte, men vi hoppas kunna hålla näsan över vattnet.

Tågtrafiken har påverkats av snöfallet och flera förseningar rapporteras på SJ:s hemsida, främst mot Kumla och Hallsberg. Några större störningar vad gäller vägnät och tågtrafik har dock inte rapporterats till Trafikverket menar pressinformatör Lennart Hellsing.

- Nej, det verkar lugnt i ert område, kanske någon enstaka tågförsening. Men mot Stockholm, uppåt Dalarna och norröver har det varit besvärligt. Men när det är riktigt dåligt väder går det i alla fall inte så fort i trafiken, så ur den synvinkeln är det ganska trafiksäkert väder just nu.

Mer läsning

Annons