Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt hus och helnöjdakrögare på juldagen

Fullt hus och bra stämning. Juldagen fortsätter att vara en kväll då Örebrokrogarna fylls av partysugna helgfirare.
– En kalaskväll. Alla var på gott humör, säger till exempel Kimmo Kirvesmäki på Virus Bar.

Annons
Pär Lundberg, Örebro och Cecilia Lindberg, Örebro:– Vi har sett Änglagård 3 och den var bra, säger Pär och Cecilia nickar instämmande. Vi har sett de två första och även de på bio och tycker om dem allihop.

Att gå ut på krogen på juldagskvällen är en tradition som börjar få några år på nacken. Efter att ha suttit inne med släkten under julhelgen är det många som är extrasugna på att gå ut och roa sig den här kvällen.

Chansen är dessutom stor att träffa på någon utflyttad kompis som är hemma och hälsar på.

Årets juldagskväll var inget undantag.

– Det märktes verkligen att det var många hemvändare. Folk som inte hade sett varandra på länge sprang över halva stället och hoppade i varandras armar, berättar marknadschefen Fredrik Karlsson på Villa Strömpis.

Där var det fullt runt 22.45 och de som stod längst bak i kön fick beskedet att det kanske var läge att söka sig till någon annan krog.

– Vi ville vara schysta och berätta som det var. Det var nog den längsta kö vi någonsin haft, säger Fredrik Karlsson.

På Ritz var det ”en drömkväll” enligt nattklubbschefen Toni Fransson.

– Folk kom tidigt och det var inga problem på något sätt. Det var verkligen jättebra stämning.

Men lite gnäll var det trots allt när kön började växa sig lång.

– Folk fick vänta väldigt länge, men det finns inte mycket man kan göra, menar Toni Fransson.

Det tar sin tid att ta in gästerna?– Ja, det gör ju det.

På Virus Bar spelade bandet Winchester Widowmakers för de 350 gästerna. Det var med andra ord fullt hus även där.

– Rätt så tidigt var det smockfullt. På det sättet blev ju kvällen lite längre än vanligt. Alla var på gott humör och det var en extra skön stämning, säger nöjesansvarige Kimmo Kirvesmäki.

På Pitchers och O´Learys kom folk tidigt för att äta.

– Gästerna kom redan vid 18-tiden. Folk hade ringt hela dagen för att försöka boka bord, säger platschefen Karim Chouabi på Pitchers.

Therese Haglind, restaurangansvarig på O´Learys, berättar i princip samma sak:

– Tidigt hade vi fullbokat på matgäster. Men sådana här kvällar blir det inte så många sittningar. Gästerna sitter kvar vid sina bord hela kvällen.

Rebecka Ståhl tillsammans med Caroline Grandin:– Vi bestämde oss för 10 minuter sen att vi skulle gå på bio säger Rebecka och vi valde ”EASY A”. Vi är bara 17 år, så att gå på krogen får vänta lite, säger Caroline.
Linda Larsson, Örebro och Helene Persson, Örebro:– Jag kom precis från Clarion säger Helene och sen mötte jag upp Linda här på O´Learys. Antingen så blir vi kvar här eller går till Harrys senare. Det är det enda stället som man inte måste ha förköp på vad vi vet i alla fall.
Martin Ingberg , Anton Gustafsson, Metin Gulmez är samtliga örebroare. Daniel Malm är den enda hemvändaren i gänget , han bor numera i Stockholm:– Vi brukar försöka träffas på juldagen säger Metin Gulmez. Förr i tiden var det alltid fest men i år käkar vi och tar det lugnt säger Daniel Malm.
Mickaela Kolesararowa, Maria Johansson, Mats Redman och Julia Amelie Hansen är alla örebroare.– Vi funderar på att gå vidare senare men vi får se säger Mickaela.
Jimmy Danielsson jobbar som vakt. Denna kväll är han stenhård och kollar legitimation på alla. Åldersgränsen är satt till 20 år. Emma Möllet, Therese Helander och Malin Sternefors:– Vi har köat i 30 minuter för att komma in på Strömpis i kväll, säger Emma. Vi hade ingen förköpsbiljett men det gick bra ändå.
Emil Rydberg och Jonatan Engström:– I kväll är det party, säger grabbarna och dansar vilt.
Karina Tholin, Lotta Kappen och Helena Israelsson är på hemmaplan:Vi stannade till på Lilla Örebro för att äta god mat, säger Karina. Sen vill vi vidare till Harrys och ”Singing Bengt”, säger Helena. Vi brukar träffas jämt men faktiskt aldrig på juldagen.
Emma, Johanna och Sofie äger Strömpis dansgolv till Septembers låt ”Mikrofånkåt” från tv-programmet ”Så mycket bättre”.
Joakim Ekbäck, Emma och Andrè Wiik. Emma och André bor numera i Uppsala men återvänder gärna till Örebro med jämna mellanrum:– Vi ska till Ritz och dansa, säger Emma, men först stannade vi till här för lite goda drinkar.
Filip Nyängen, Örebro och John Alvbåge, Örebro:– I kväll är vi Dj`s på Ritz, säger John. Filip gillar att spela ”Barbie girl” med Aqua, medan jag gillar 80-talsmusik. ”Oldies Goldies” är bäst, menar John Alvbåge som till vardags är målvakt i ÖSK.
Moa Wennerlöf och Marie Åberg:– Vi är från Örebro och gillar Ritz och deras dansgolv, säger Moa Wennerlöf.
Patrik Björkman, Niklas Bertilsson och David Cederlund är numera goa göteborgare:– Vi är alla från Örebro ursprungligen men numer bor vi i Göteborg och är hemma på besök över julen. Jonas Borehed längst till vänster i bild ville inte vara med, men kunde ändå inte hålla sig borta.
Madelen Lundström, Kristian Dyrvik och storebrorsan Fredrik Dyrvik:– Vi är ute ikväll för att ha roligt, säger Fredrik Dyrvik.
Tobias Hedvall, Sundsvall och Annelie Hedvall, Örebro:–  Vi är syskon och i kväll ska vi festa vi ihop, brorsan är hemma och hälsar på, säger Annelie Hedvall.

Mer läsning

Annons