Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra män misstänkta i stor amfetaminhärva

Fyra män är misstänkta i den stora amfetaminhärva som polisen i Örebro utreder. Åklagaren är mycket förtegen om utredningen.

Annons

Den 16 juni slog polisen till mot Bandidos lokaler i Örebro. I samband med tillslaget greps en 43-årig Bandidosmedlem, och dagen efter häktades han misstänkt för försök till grovt narkotikabrott.

Den 43-årige örebroaren häktades mot sitt nekande. Förhandlingen skedde inför stängda dörrar och polis och åklagare var mycket sparsamma med kommentarer.

NA fick dock uppgifter om att 43-åringen skulle ha haft flera kilo amfetamin i sin ägo.

GenombrottEn och en halv månad senare, i månadsskiftet juli-augusti, verkar det ha blivit ett genombrott i utredningen. I Örebro greps två män, 25 och 27 år gamla, medan en tredje person greps av polisen i Göteborg.

Samtliga häktades därefter misstänkta för grovt narkotikabrott.

Örebroarna nekade vid häktningsförhandlingen till det åklagaren anklagade dem för. Den 31-årige göteborgaren erkände dock narkotikabrott av normalgraden.

Då blev det också bekräftat att flera kilo amfetamin tagits i beslag, men åklagaren ville inte uppge den exakta mängden.

Tidigare straffDe fyra männen är alla tidigare straffade, men det rör sig inte om någon riktigt grov brottslighet och ingen av dem är dömd för att ha sålt narkotika.

º Den 27-årige örebroaren dömdes 2003 till 2,5 års fängelse för rån, men har i övrigt bara trafikbrott på sig.

ºBandidosmedlemmen dömdes i januari i år till tre månaders fängelse för bland annat vapen- och dopningsbrott. Även 2006 dömdes han till tre månaders fängelse för olika trafikbrott. Han är den ende i kvartetten som fällts för narkotikabrott. Men det rörde sig om ett ringa brott och straffet blev 30 dagsböter.

º Göteborgaren dömdes 2008 till två års fängelse för grovt bedrägeri. Två år tidigare hade han avtjänat ett månadslångt fängelsestraff för misshandel och stöldförsök.

º Den 25-årige örebroaren förekommer i fyra avsnitt i polisens belastningsregister, men det rör sig bara om trafikbrott.

Poliser i Örebro och från andra delar av landet deltar i utredningen, som leds av kammaråklagaren Sara Lindqvist på internationella åklagarkammaren i Stockholm. Hon vill inte på något sätt kommentera arbetet.

När männen omhäktades senast fick Lindqvist fram till den 30 augusti på sig att väcka åtal. Men hon medger att det blir svårt att få utredningen klar till dess.

Mer läsning

Annons