Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra män rånades genom knivhot

(UPPDATERAD 9:58) Polisen spanar efter två unga män som misstänks för personrån i Sörby och Sörbyängen på fredagskvällen.

Annons

– Vi fick två larm om två olika råntillfällen med fem minuters mellanrum, säger Thomas Ginghagen, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

– Och det verkar som att det är samma rånare vid båda tillfällena. Rånoffren har lämnat identiska signalement.

Larmet om det första rånet kom klockan 19.15. Då hade en man blivit rånad på sin mobiltelefon på Sockengatan i Sörby. Rånarna hade kommit på cykel och hotat mannen med kniv.

Det andra rånet fick polisen reda på klockan 19.20. Då hade rånarna slagit till mot tre män på Mejramvägen i Sörbyängen, ungefär en kilometer från den första rånplatsen. Tillvägagångssättet var det samma: rånarna hotade med kniv och tvingade till sig männens mobiltelefoner.

– Efter det andra rånet försvann de två rånarna i riktning mot universitet. Vi skickade patruller som spanar efter misstänkta personer, säger Thomas Ginghagen.

Båda rånarna bedöms av rånoffren vara i 18-20-årsåldern. Den ena hade en turkosfärgad jacka med huva den andra bar en blå jacka med huva.

– Vi tar tacksamt emot tips från folk som kan ha gjort iaktagelser, säger Thomas Ginghagen.

Om man har uppgifter att lämna till polisen ska man ringa till 114 14.

På lördagsmorgonen hade polisen fortfarande inget spår efter de två rånarna, men vakthavande befäl Lotta LIndblad säger att nu handlar det om att jobba vidare och bland annat  förhöra vittnena en gång till.

- Men vi har ju ett ganska gott signalement.

Mer läsning

Annons