Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra vänner släpper bok om Ervalla

Fyra vännerhar skrivit en bok om Ervalla. Boken heter kort och gott Ervallabygden och handlar om dynamiken på orten. NA talar med en av författarna, Erika Sörengård.

Annons
Erika Sörengård.

Hur kom boken till?

– När människor möts, pratar och kämpar för sin bygd så händer det saker. Vi fyra hade samma tankar om behovet av denna bok. Bygden behöver inflyttning, det är det primära.

Representerar ni fyra olika typer av Ervallabor?

– Både ja och nej. Vi har olika bakgrund och olika politiska intressen, men det är inte viktigt, det primära är det som för oss samman: Vi brinner för landsbygden, Ervallabygden, och vill förtvivlat gärna att den ska leva och utvecklas.

Vilket är ditt starkaste argument för att man ska bo kvar i bygden eller flytta dit?

– Trygghet, bra ekonomiskt boende, hälsosam miljö, omtanke, sammanhållning och stort engagemang för bygden, bra pendlingsavstånd till större orter. Det är livskvalitet!

Finns någon nyckel till levande landsbygd? I detta fall Ervallabygden?

– Man kan flytta till olika bostadsformer efter livets olika behov, samt att serviceinrättningar i form av någon butik, samlingspunkt, skola och förskola finns. De pusselbitar som saknas i Ervalla är lägenheter, främst för äldre som vill avyttra sina hus och gårdar, men bo kvar, samt någon servicepunkt.

Mer läsning

Annons