Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyrverkerier sköts vid polishuset

(UPPDATERAD 22:19) Vid 20.30-tiden på måndagskvällen kom rapporter om intensiv fyrverkeriskjutning i Oxhagen. Vid samma tid sköts fyrverkerier nära polishuset i centrala Örebro.

Annons

- De verkar ha ett outsinligt förråd av smällare och raketer. Vi försöker att störa dem så gott vi kan. Men de springer så fort vi närmar oss och i och med att de är bekanta med området så är det svårt att närma sig, säger Jens Heide, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Hur mycket personal har ni på plats?

- Vi använder de resurser vi har tillgängliga i polisområde Örebro. Vi får hoppas att det inte händer något annat just nu, så att vi kan fortsätta vara närvarande.

Tidigare kvällar har det riktats fyrverkerier mot polisen. Har de skjutit mot er i kväll?

- Nej, inte än så länge.

Vid ungefär samma tid som raketerna avlossades i Oxhagen fyrades raketer av i närheten av polishuset i centrala Örebro.

- De flesta av våra poliser var ute i Oxhagen när det hände cirka halv nio, men några var kvar här i polishuset, berättar Jens Heide.

Poliserna sändes ut, men inga personer fanns kvar på platsen där raketerna hade avlossats, vid gamla åklagarhuset.

- Om raketerna som avlossades vid polishuset har något samband med de som avfyrades i Oxhagen vet vi inte. Jag kan bara konstatera att det skedde på samma gång, säger Jens Heide.

Läsare på na.se har också vittnat om att fyrverkerier avfyrats centralt i Varberga i kväll.

Det har under flera kvällar varit oroligt i Oxhagen och Varberga. Fyrverkeriraketer har avfyrats mot personer som rört sig i området. Ett 50-tal ungdomar har ställt till med oroligheterna. På söndagen ingrep en kvinna och ifrågasatte skjutandet - då misshandlades hon av ungdomarna

En man har anhållits efter oroligheterna under helgen. Han är i 20-årsåldern och misstänkt för olaga hot.

Vet du mer om oroligheterna? Har du bilder eller film från händelserna? Hör av dig till NA! Mejla till [email protected] eller mms:a till 72019.

Mer läsning

Annons